Piščančji Pilav z indijskimi oreščki

Jed iz piščanca in riža je še bolj perfektno okusna, če ji pridamo priokus po daljnem vzhodu. Piščančji Curry iz Perutnine Ptuj obožuje raznolikost.

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

1 podstavek Piščančjega Currya

olje za praženje

1–2 čilija brez semen (po želji)

200 g basmati riža

1 skodelica zamrznjenega graha

7–8 dl piščančje jušne osnove

100 g popraženih indijskih oreškov

majhen šopek peteršilja

 

 

 

V veliki ponvi segrejemo malo olja in na njem popražimo koščke piščanca. Če nam je všeč pikantno, dodamo še sesekljan čili brez semen. Primešamo riž, pražimo še nekaj minut, da postekleni, nato dodamo grah in prilijemo vročo jušno osnovo. Pokrijemo in kuhamo, da se riž zmehča in vpije tekočino. Vmes večkrat zrahljamo z vilicami, da odvečna tekočina laže izpari. Primešamo indijske oreške in sesekljan peteršilj ter postrežemo.

 

Piščančji Curry

Kje kupiti