Piščančji Pad thai

Hitra priprava, odlična pojedina z ingverjem, ki bo pogrela druščino ...Vsekakor za gurmanske trenutke, ko želite navdušiti.

Oglej si video recept.

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine
1 podstavek Piščančjega Currya

400 g azijskih jajčnih rezancev

1 žlica oljčnega olja

1 zelen čili ali ½ žličke čilija v prahu

1 rdeča paprika

3 korenčki

za palec velik košček svežega ingverja ali v prahu

2 žlici rjavega sladkorja

1 dl sojine omake

sok ½ limete

2 žlički sezamovega olj

koriander

nasekljani arašidi za okras

Oglej si video recept klikni1

Čili sesekljamo, papriko narežemo na rezance, korenček ostrgamo in grobo naribamo, ingver olupimo in drobno nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pražimo piščanca 5 minut, da se rjavo obarva. Primešamo papriko in pražimo še 2 minuti.V skledici zmešamo rjavi sladkor, sojino omako, ingver, limetin sok in sezamovo olje ter z mešanico prelijemo piščanca. Nežno zavremo in kuhamo 2 minuti. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku. Ko so kuhane, jih odcedimo in dodamo k piščancu. Primešamo korenje in pustimo, da se jed pogreje in omaka malce zgosti. Posujemo s sesekljanim koriandrom in arašidi ter postrežemo.
Dober tek!

Piščančji Curry

Kje kupiti