Piščančji koščki z riževimi rezanci

Piščanec je osnova azijske kuhinje. Zakaj ne bi bil tudi vaše? Namesto običajnih, izberite danes riževe rezance in jih pripravite s piščancem ter zelenjavo.

  • Čas priprave 40 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

60 dag piščančjih stegen brez kosti
15 dag čebule
15 dag češnjevega paradižnika
15 dag sveže paprike
15 dag bučk
1 kisla smetana
32 dag riževih rezancev
8 dag arašidovega masla
sol
mleti poper
olje za praženje

Piščančja stegna narežemo na manjše koščke, jih solimo in popramo. Čebulo olupimo in sesekljamo, češnjev paradižnik operemo in razpolovimo, očiščeno papriko in bučke narežemo na rezance.

Na segretem olju v ponvici opečemo začinjeno piščančje meso. Ko zakrkne, ga odstranimo iz ponvice, na isti maščobi prepražimo čebulo in narezano zelenjavo, dodamo kislo smetano in opečeno meso ter dobro prevremo. Dosolimo in popramo ter kuhamo 5 minut.

Medtem vržemo riževe rezance v vrelo slano vodo in jih kuhamo 3 minute. Nato jih odcedimo in zmešamo z mesom in zelenjavo.

Krožnike po dnu namažemo z arašidovim maslom in nanj naložimo vroče pripravljene rezance.

Piščančji koščki z riževimi rezanci

Sestavine: - 60 dag piščančjih stegen brez kosti, - 15 dag čebule, - 15 dag češnjevega paradižnika, - 15 dag sveže paprike, - 15 dag bučk, - 1 kisla smetana, - 32 dag riževih rezancev, - 8 dag arašidovega masla, - sol, - mleti poper, - olje za praženje