Piščančje palčke s česnovo omako

Iz primerno narezanih piščančjih filejev lahko pripravite okusne ocvrte piščančje palčke, ki jih bodo gostje z veseljem pomakali v česnovo omako.

  • Čas priprave 45 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip silvestrovo

Sestavine

600 g piščančjih filejev
1 jajce, 2 žlici mleka
100 g belih krušnih drobtin
80 g parmezana
sol in mleti poper
1 žlička sladke paprike
olje za cvrenje
Omaka
3 stroki česna
5 žlic solatne majoneze
2,5 dl jogurta
1 žlica limonovega soka
sol in mleti beli poper

Za omako olupimo in stisnemo česen, ga pomešamo z majonezo, jogurtom in limonovim sokom ter začinimo s soljo in poprom. Piščančje fileje operemo, osušimo in narežemo na primerno velike kose. Jajce razžvrkljamo z mlekom. Parmezan drobno naribamo in ga pomešamoz drobtinami ter začinimo s soljo, poprom in papriko. Meso povaljamo najprej v jajcu, nato v sirovi mešanici. Na vročem olju palčke cvremo 4–5 minut, da postanejo zlato rjave barve. Piščančje palčke in česnovo omako razdelimo na krožnike. Poleg se priležejo zelene olive in kruh.

Piščančje palčke s česnovo omako

Sestavine: - 600 g piščančjih filejev, - 1 jajce, 2 žlici mleka, - 100 g belih krušnih drobtin, - 80 g parmezana, - sol in mleti poper, - 1 žlička sladke paprike, - olje za cvrenje, - 3 stroki česna, - 5 žlic solatne majoneze, - 2,5 dl jogurta, - 1 žlica limonovega soka