Piščančje krače na rižu

Vse v enem. Enolončnica je ponavadi jed, ki jo pojemo z žlico. Tokrat vam predlagamo nekaj drugega - v eni sami posodi, z le nekaj sestavinami in s komaj kaj dela boste pripravili krasno in sočno večerjo, katere glavna zvezda bodo sočne, okusne in hrustljave piščančje krače.

  • Čas priprave 50 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

4 piščančje krače (ali dve celi, na kračo in stegno prerezani piščančji nogi)
žlička provansalskih zelišč
srednje velika čebula
manjša bučka
skodelica riža
dve skodelici piščančje osnove
ali vode
sol, poper, olivno olje

Pečico segrejte na 180 stopinj. Kose piščanca natrite s soljo, poprom in zelišči. V kozici, ki je primerna tudi za peko v pečici, meso na srednje velikem ognju hrustljavo, do zlatorjeve barve zapecite z vseh strani. Meso prestavite na krožnik, v kozici, v kateri ste ga pekli, pa prepražite sesekljano čebulo in na drobne kocke narezane bučke. Dodajte riž, še malo pražite, zalijte z osnovo ali vodo ter dobro premešajte.

Na riž položite kose piščanca in vse skupaj za približno pol ure zaprite v pečico.

Natur Premium piščančje krače

Kje kupiti