Piščančja obara z vodnimi žličniki

Piščančjo obaro lahko pripravite na različne načine, osnova pa je okusno in sveže piščančje meso z najrazličnejšo zelenjavo.

  • Čas priprave 40 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip tople predjedi

Sestavine:

60 dag piščančjega mesa
10 dag korenja
10 dag zélene
10 dag kolerabe
10 dag čebule
10 dag pora
malo cvetače
lovorov list
majaron
2 žlici olja, sol, zmlet poper
prib. 1,5 dl vode za prežganje
žlica sesekljane čebule
2 stroka česna, žlica moke
vino ali kis po okusu

Vodni žličniki
15 dag bele moke
1 jajce, voda, sol

Vso zelenjavo očistimo, operemo in nareže mo na koščke. V hladno vodo damo meso, zelenjavo in dišavnice. Solimo, popramo in skuhamo do mehkega.

Na dveh žlicah olja svetlo rumeno prepra žimo čebulo, dodamo strt česen in moko ter zalijemo z vodo. Dobro premešamo, mešanico stresemo v vrelo obaro in še malo prekuhamo.

Vodne žličnike pripravimo tako, da iz moke, jajca, vode ter soli zamesimo srednje gosto testo. Stresemo ga na desko in z nožem narežemo žličnike, ki jih takoj zakuhamo v obaro. Obaro z žličniki kuhamo pet minut in ponudimo.

Piščančja obara

Kje kupiti

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sestavine: - 60 dag piščančjega mesa, - 10 dag korenja, - 10 dag zélene, - 10 dag kolerabe, - 10 dag čebule, - 10 dag pora, - malo cvetače, - lovorov list, - majaron, - 2 žlici olja, sol, zmlet poper, - prib. 1,5 dl vode za prežganje, - žlica sesekljane čebule, - 2 stroka česna, žlica moke, - vino ali kis po okusu, - 15 dag bele moke, - 1 jajce, voda, sol