Piščančja lazanja s suhimi jurčki

Značilno, sočno italijansko jed, ki jo lahko ponudite tudi kot predjed, lahko pripravite malce drugače. S prepraženim piščančjim mesom in jurčki. Poskusite.

  • Čas priprave 90 min

  • Zahtevnost kulinarični izziv

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

40 dag testa za lazanjo
50 dag poljubnega
piščančjega mesa
2 dag suhih jurčkov
10 dag čebule
1 dl belega vina, olje, sol
20 dag pelatov
20 dag naribanega parmezana

bešamelna omaka

7 dag bele moke
10 dag masla, 1 l mleka
2 stroka sesekljanega česna
mleti muškatni orešček, sol
1 dl sladke smetane

Za bešamelno omako na maslu svetlo prepražimo moko in sesekljan česen, da zadiši. Zalijemo z vrelim mlekom, začinimo s soljo, muškatnim oreščkom in prekuhamo. Na koncu dodamo sladko smetano, da dobimo nekoliko redkejši
bešamel.

Piščančje meso narežemo na drobne rezance. Jurčke namočimo.

Na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo piščančje meso in sesekljane jurčke. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino izpari, nato solimo. Dno pekača premažemo z malo bešamelne omake, prekrijemo z nekaj surovimi ploščami testa za lazanjo. Spet zalijemo z malo omake in potresemo s prepraženim mesom, parmezanom in sesekljanimi pelati. To ponovimo trikrat, na vrhu naj bodo bešamel, sir in sesekljani pelati.

Pečemo v pečici na 165 °C približno pol ure.

Piščančji file

Kje kupiti

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Piščančja lazanja s suhimi jurčki

Sestavine: - 40 dag testa za lazanjo, - 50 dag poljubnega piščančjega mesa, - 2 dag suhih jurčkov, - 10 dag čebule, - 1 dl belega vina, olje, sol, - 20 dag pelatov, - 20 dag naribanega parmezana, - 7 dag bele moke, - 10 dag masla, 1 l mleka, - 2 stroka sesekljanega česna, - mleti muškatni orešček, - 1 dl sladke smetane