Pikantni zvitki na nabodalu

V worchesterski omaki mariniran piščančji file, ovit v tanke rezine pancete in naboden na nabodala, je prava specialiteta na pikniku ali v domači kuhinji.

  • Čas priprave 4,5 h

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

60 dag piščančjega fi leja
16 tankih rezin pancete
4 češnjevi paradižniki

marinada

3 žlice paradižnikove mezge
2 žlici medu
2 žlički worcestrske omake
žlica svežega rožmarina
sol
mleti poper
4 vejice rožmarina za nabodalca

Piščančje fileje narežemo na tanke trakove in jih 4 ure mariniramo v mešanici paradižnikove mezge, medu, worcestrske omake, sesekljanega rožmarina, soli in popra.

Na desko položimo po dve rezini pancete drugo za drugo po dolžini. Vseh osem tako pripravljenih trakov enakomerno obložimo z rezinami mariniranega piščančjega fileja in zavijemo v zvitke. Na oluščeno vejico rožmarina najprej nabodemo po enega, dodamo po en češnjev paradižnik in dodamo še drugi zvitek.

Tako pripravljene zvitke spečemo na žaru. Pečene ponudimo na kuskusu.

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Pikantni zvitki na nabodalu

Sestavine: - 60 dag piščančjega fileja, - 16 tankih rezin pancete, - 4 češnjevi paradižniki, - 3 žlice paradižnikove mezge, - 2 žlici medu, - 2 žlički worcestrske omake, - žlica svežega rožmarina, - sol, - mleti poper, - 4 vejice rožmarina za nabodalca