Perutninsko-zelenjavna nabodala

Nabodala v vseh oblikah so obvezna na piknikih, saj jih obožujejo vse generacije. Popestrite jih s pisano zelenjavo in dvema vrstama mesa.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip tople predjedi

Sestavine:

40 dag piščančjega fileja
10 dag hrenovk s sirom
16 dag raznobarvne sveže paprike
15 dag bučk
8 češnjevih paradižnikov
oljčno olje
sol
mleti poper

Piščančje fileje, paprike in bučke operemo in narežemo na koščke. Hrenovko narežemo na koščke, dolge 2 cm. Oljčno olje, sol in poper zmešamo v marinado. S to marinado namažemo meso. Na palčko izmenično nabadamo piščančje meso,
hrenovko, paprike, paradižnike in bučke.

Nabodala pečemo na vroči plošči za žar približno 10 minut. Med peko meso večkrat premažemo z ostankom marinade. Nabodala lepo opečemo z vseh strani in ponudimo s solato ali poljubno prilogo.

Piščančja hrenovka s sirom

Kje kupiti

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Perutninsko-zelenjavna nabodala

Sestavine: - 40 dag piščančjega fileja, - 10 dag hrenovk s sirom, - 16 dag raznobarvne sveže paprike, - 15 dag bučk, - 8 češnjevih paradižnikov, - oljčno olje, - sol, - mleti poper