Ocvrte marinirane piščančje perutničke

Simpatične piščančje perutničke bodo šle posebej v slast najmlajšim. Vendar ne pozabite, v marinadi

morajo počivati kar 12 ur.

 

  • Čas priprave 1 h

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip silvestrovo

Sestavine

1 kg piščančjih perutničk (samo zgornji deli)
0,6 dl oljčnega olja
sok 1 limone
1 žlička sladke mlete paprike
1 žlica gorčice
sol in mleti poper
50 g jedilnega škroba
olje za cvrenje

 

Zgornje dele piščančjih perutničk očistimo. Na tanjšem delu meso obrežemo od kosti in s prsti potisnemo navzdol, tako da kost povlečemo ven. Pripravljene piščančje perutničke 12 ur mariniramo v marinadi iz oljčnega olja, imonovega soka, sladke mlete paprike, gorčice, soli in popra. Meso vzamemo iz marinade, ga povaljamo v jedilnem škrobu in ocvremo v vročem olju, dobro odcedimo na kuhinjskem papirju in ponudimo. Poleg se priležejo sveže solate in krhlji limone.

 

Ocvrte marinirane piščančje perutničke

Sestavine: - 1 kg piščančjih perutničk (samo zgornji deli), - 0,6 dl oljčnega olja, - sok 1 limone, - 1 žlička sladke mlete paprike, - 1 žlica gorčice, - sol in mleti poper, - 50 g jedilnega škroba, - olje za cvrenje