Nadevana puranja pečenka

Naj se pravo praznovanje začne s sočno nadevano puranjo pečenko. Ponudite jo zelenjavo in rižem ter nazdravite z žlahtno kapljico belega.

  • Čas priprave 90 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip silvestrovo

Sestavine

1 kg puranjih prsi
1 žlica olja
polovica rumene in polovica rdeče paprike
pol šopka peteršilja
200 g puste skute
2 rumenjaka
2 žlici kruhovih drobtin
sol in mleti poper

Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko operemo, očistimo in narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in sesekljamo. Papriko in peteršilj pomešamo s skuto, drobtinami in rumenjakoma ter začinimo s soljo in poprom. Meso operemo, osušimo in sploščimo ter začinimo s soljo in poprom.
Skutno maso namažemo na meso, zvijemo in povežemo z vrvico. Mesni zvitek položimo v pekač, premažemo ga z oljem, postavimo v ogreto pečico in pečemo približno eno uro in 15 minut. Po 20 minutah dolijemo 4 dl vode in med pečenjem pečenko večkrat zalijemo s sokom, ki se izloča pri pečenju. Ponudimo s prilogo iz mešanice treh rižev in sotiranim brstičnim ohrovtom.

Nadevana puranja pečenka

Sestavine: - 1 kg puranjih prsi, - 1 žlica olja, - polovica rumene in polovica rdeče paprike, - pol šopka peteršilja, - 200 g puste skute, - 2 rumenjaka, - 2 žlici kruhovih drobtin, - sol in mleti poper