Mesne kroglice na nabodalcih s sezamom

Ocvrte puranje kroglice s sezamom so lahko odličen prigrizek, če vanje zabodete nabodalca in jih potrežete še tople, s poljubno omako.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip silvestrovo

Sestavine

400 g mletega piščančjega ali puranjega mesa
1 jajce
2–3 žlice bele moke
1 žlica sesekljanega ingverja
sol in mleti poper
sezamovo seme
olje za cvrenje

Meso zmešamo z jajcem, moko, sesekljanim ingverjem, soljo in poprom. Oblikujemo majhne kroglice, jih povaljamo v sezamu in ocvremo v vročem olju. Nabodemo jih na nabodala in še tople ponudimo. Namesto da bi kroglice ocvrli, jih lahko spečemo tudi na žaru ali v ponvi. V tem primeru jih na nabodalca nabodemo surove, v sezamu pa jih povaljamo šele, ko so že pečene.

Mesne kroglice na nabodalcih s sezamom

Sestavine: - 400 g mletega piščančjega ali puranjega mesa, - 1 jajce, - 2–3 žlice bele moke, - 1 žlica sesekljanega ingverja, - sol in mleti poper, - sezamovo seme, - olje za cvrenje