Krekerji z avokadovim namazom in klobaso Poli

Značilno sladek okus avokada se lepo ujame s čemažem in tankimi rezinami klobase Poli, zvitimi v rožice. Za popoln mali grižljaj.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip silvestrovo

Sestavine

tanki štirioglati krekerji
klobasa Poli
korenček
vejice peteršilja
Avokadov namaz
1 zrel avokado
80 g redkvic
1 žlica limonovega soka
1 žlica majoneze
2 žlici narezanega čemaža (lahko iz kozarčka, vloženega v olje) ali 1 sesekljan strok česna
1 žlica sesekljanih kaper
sol in mleti beli poper

Avokado prerežemo na pol, odstranimo mu koščico in z žlico izdolbemo meso. Redkvico narežemo na drobne kockice. Meso avokada v posodi zdrobimo z vilicami, dodamo limonov sok (da ne porjavi), majonezo, narezan čemaž ali sesekljan česen, kapre, solimo in popramo, premešamo in nanesemo na krekerje. Na vrh vsakega krekerja položimo po dva koluta klobase Poli, zvita v rožico, ter okrasimo s korenjem, narezanim na rezance, in vejico peteršilja.

Krekerji z avokadovim namazom in klobaso Poli/h1> Sestavine: - tanki štirioglati krekerji, - klobasa Poli, - korenček, - vejice peteršilja, - Avokadov namaz, - 1 zrel avokado, - 80 g redkvic, - 1 žlica limonovega soka, - 1 žlica majoneze, - 2 žlici narezanega čemaža (lahko iz kozarčka, vloženega v olje) ali 1 sesekljan strok česna, - 1 žlica sesekljanih kaper, - sol in mleti beli poper