Dušeno kislo zelje s puranjo šunko

Dušeno kislo zelje se še posebej prileže v hladnih dneh. Če ga pripravite v voku, na sesekljanem česnu, in mu dodate koščke puranje šunke, bo okus brez dvoma zmagovit.

  • Čas priprave 40 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

40 dag puranje šunke Slim &Fit
60 dag kislega zelja
2 stroka česna
1 žlička kumine v zrnju
1 žlica olja
3 dl vode
sol
mleti poper

 

Kislo zelje speremo pod vodo, da odstranimo kislost (spiramo v cedilu pod hladno vodo 3 minute), in pustimo, da se odcedi. V segreto ponev ali vok dodamo olje, na drobno sesekljan česen in ga malo prepražimo. Priložimo kislo zelje, solimo, popramo in dodamo kumino. Ko se zelje rahlo prepraži, ga zalijemo z vodo, kuhljamo in dušimo.

Medtem vzamemo puranjo šunko, jo narežemo na kocke, velike 1 × 1 cm, in dodamo k dušenemu zelju. Dušimo še 5 do 7 minut na rahlem ognju in postrežemo s kuhanim krompirjem.

Dušeno kislo zelje s puranjo šunko

Sestavine: - 40 dag puranje šunke Slim &Fit, - 60 dag kislega zelja, - 2 stroka česna, - 1 žlička kumine v zrnju, - 1 žlica olja, - 3 dl vode, - sol, - mleti poper