Dušene piščančje krače z zelenjavo in jabolki

Iščete idejo za nedeljsko družinsko kosilo? Piščančje krače obložite z zelenjavo in jih specite v pečici. Poleg lahko ponudite še domače štruklje.

  • Čas priprave 60 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip glavne jedi

Sestavine:

8 piščančjih krač
20 dag sveže zelene paprike
40 dag jabolk
12 dag čebule
2 stroka česna
1 dl belega vina
1 žlička sladke rdeče mlete paprike
1 žlica gorčice
sol
mleti poper
maslo za pekač

Papriko operemo, odstranimo semenje in jo narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jabolka olupimo, jih razpolovimo, odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke.

Očiščene piščančje krače zložimo v pekač, premazan z maslom, jih solimo, popramo in premažemo z gorčico. Po kračah potresemo narezano zelenjavo in jabolka, dolijemo vino, potresemo z rdečo mleto papriko, postavimo v pečico in pri temperaturi 175 °C pečemo približno 40 minut. Če začne med peko skorja preveč rumeneti, pekač pokrijemo z aluminijasto folijo ali papirjem za peko.

Pečene krače naložimo na krožnike, priložimo še zelenjavo in jih ponudimo s poljubno prilogo.

Piščančje krače

Kje kupiti

Dušene piščančje krače z zelenjavo in jabolki

Sestavine: - 8 piščančjih krač, - 20 dag sveže zelene paprike, - 40 dag jabolk, - 12 dag čebule, - 2 stroka česna, - 1 dl belega vina, - 1 žlička sladke rdeče mlete paprike, - 1 žlica gorčice, - sol, - mleti poper, - maslo za pekač