Aromatična piščančja rulada

Piščančja rulada s sirom in začimbami je popolna jed, ki se ji nihče ne bo mogel upreti. Za predjed ali glavni obrok. Odvisno od priloge.

  • Čas priprave 30 min

  • Zahtevnost še kar lahkotno

  • Tip tople predjedi

Sestavine:

60 dag piščančjega fileja ali zrezkov
12 dag piščančjih prsi v ovitku
12 dag sira edamca
1 žlička mletega ingverja
1 žlička mlete sladke rdeče paprike
1 žlica sojine svetle omake
sol
mleti poper
maščoba za peko

 

Iz filejev narežemo tanjše zrezke s čim večjo površino, jih med plastično folijo potolčemo, potresemo z ingverjem, malo solimo in popramo. Zrezke obložimo s tanko narezanimi rezinami piščančjih prsi v ovitku in sirom. Nato jih tesno zavijemo v rulado in prevežemo s kuhinjsko vrvico.

Pečemo jih na zmernem ognju v ponvici (približno 15 minut), med peko jih obračamo in po potrebi dolivamo vodo. Tik preden so ruladice pečene, jih posujemo z rdečo mleto papriko in po želji pokapljamo s sojino omako. Ponudimo jih s poljubno prilogo.

Piščančje prsi

Kje kupiti

Piščančji file - zrezki, trakci, mini file

Kje kupiti

Aromatična piščančja rulada

Sestavine: - 60 dag piščančjega fileja ali zrezkov, - 12 dag piščančjih prsi v ovitku, - 12 dag sira edamca, - 1 žlička mletega ingverja, - 1 žlička mlete sladke rdeče paprike, - 1 žlica sojine svetle omake, - sol, - mleti poper, - maščoba za peko