Vsi recepti

  • Banerji PP APR 2017 13.4 RECEPT 2

    Piščanec s hrenovo omako

    Za praznike ne bomo jedli samo velikonočnega zajtrka, ampak bo treba skuhati tudi kakšno kosilo – v prazničnem duhu naj bo to piščanec, ki je tudi eden od velikonočnih simbolov in v praznično izobilje vnese nekaj lahkotnosti. Tokrat v odlični kombinaciji s hrenom, ki je v tem času zanesljivo pri roki.

     

     

  • PP recepti PPR MALA

    Piščanec po primorsko

    Za meso piščancev, vzrejenih po edinstvenem standardu premium piščančje reje, velja, da ga odlikujejo sočnost, kompaktnost in okusnost. Če dodamo še malo primorskih eksotičnih začimb, dobimo pravo specialiteto. Poskusite, ne bo vam žal!

  • PP recepti PPR 190x130pix 1

    Piščančje krače na rižu

    Vse v enem. Enolončnica je ponavadi jed, ki jo pojemo z žlico. Tokrat vam predlagamo nekaj drugega - v eni sami posodi, z le nekaj sestavinami in s komaj kaj dela boste pripravili krasno in sočno večerjo, katere glavna zvezda bodo sočne, okusne in hrustljave piščančje krače.

  • PP recepti PPR 190x130pix 2.jpg

    Tandoori piščanec

    Piščančja bedra so najbolj sočen in okusen del piščanca, a marsikdaj jih spregledamo, saj se nam zdi njihova priprava predolga. A če boste izbrali piščančja bedra brez kosti in kože iz Perutnine Ptuj, boste od piščančjega bedra dobili samo najboljše. Poizkusite, ne bo vam žal!

  • kebab slika recept manjsa

    Piščančji kebab

     Vedno bolj priljubljena jed tudi v Sloveniji, ki jo hitro pripravimo. Z našim izdelkom boste zagotovili odlične začimbe in omamen okus, kateri dodate slastno doma pripravljeno omako. 

     

  • Recept mala

    Piščanec v gobovi omaki

    Ko si zaželite gurmanskih užitkov s piščančjim mesom v aromatične gobovi omaki. Da bo okus popoln, dodajte krompirjeve svaljke.

  • PP recepti 0024 mafini

    Kvašeni mafini s klobaso Poli

    Ker mafini niso le sladki, poskusite za spremembo slane, kvašene mafine s klobaso Poli in zelišči. Odlični so kot predjed, prigrizek ali večerja.

  • PP recepti 0001 Solata Poli

    Solata Poli

    Ko vam prija nekaj svežega, pa vseeno nasitnega, pripravite testenisko solato s Poli, sirom in zelenjavo, ki jo lahko ponudite tudi kot prilogo k mesu.

  • PP recepti 0002 Solata s toplimi puranovimi rezanci

    Solata s toplimi puranovimi rezanci

    Če se vam zazdi, da solata potrebuje nekaj bolj konkretnega, ji dodajte še tople puranove rezance. Za značilno svežino poskrbi hladen jogurtov preliv.

  • PP recepti 0003 Nadevana piscancja bedra v mrezici

    Nadevana piščančja bedra v mrežici

    Jed, ki bo navdušila vsakega gosta. Ker ni le okusna, ampak tudfi prijetna za oko. Presenetite domače in goste s pravo malo piščančjo mojstrovino.

  • PP recepti 0004 Piscancje hrenovke s pikantno zelenjavo

    Piščančje hrenovke s pikantno zelenjavo

    Pisana jed iz hrenovk in zelenjave bo navdušila otroke in odrasle, le da pri naših najmlajših ne pozabite izpustiti feferona in popra.

  • PP recepti 0005 Perutninsko zelenjavna nabodala

    Perutninsko-zelenjavna nabodala

    Nabodala v vseh oblikah so obvezna na piknikih, saj jih obožujejo vse generacije. Popestrite jih s pisano zelenjavo in dvema vrstama mesa.

  • PP recepti 0006 Aromaticna piscancja rulada

    Aromatična piščančja rulada

    Piščančja rulada s sirom in začimbami je popolna jed, ki se ji nihče ne bo mogel upreti. Za predjed ali glavni obrok. Odvisno od priloge.

  • PP recepti 0007 Piscancji pica zavitek

    Piščančji pica zavitek

    Ko bi nekaj več kot le pico, ponudite piščančji pica zavitek. Ker je nadvse okusen, privlačen, diši po pici in je malce drugačen.

  • PP recepti 0000 Piscancja obara z vodnimi zlicniki

    Piščančja obara z vodnimi žličniki

    Piščančjo obaro lahko pripravite na različne načine, osnova pa je okusno in sveže piščančje meso z najrazličnejšo zelenjavo.

  • PP recepti 0008 Puranji zrezki v cebulni omaki

    Puranji zrezki v čebulni omaki

    Puran na žaru, paniran, ali pa v omaki. Kakšnega imate najraje pri vas doma? Poskusite ga v čebulni omaki, h kateri se odlično poda krompirjeva priloga.

  • PP recepti 0009 Pecen piscancji file na solatnem krozniku

    Pečen piščančji file na solatnem krožniku

    Pisan solatni krožnik s koščki pečenega piščanca je sveža in okusna, hkrati pa lahka jed. Odvisno od tega, s čim jo boste začinili, seveda.

  • PP recepti 0010 Duseno kislo zelje s puranjo sunko

    Dušeno kislo zelje s puranjo šunko

    Dušeno kislo zelje se še posebej prileže v hladnih dneh. Če ga pripravite v voku, na sesekljanem česnu, in mu dodate koščke puranje šunke, bo okus brez dvoma zmagovit.

  • PP recepti 0011 Piscancji trakovi z arasidi

    Piščančji trakovi z arašidi

    Ste danes za kanček eksotike? Potem v voku združite piščanca in arašide v mamljivo, rahlo začinjeno jed s pridihom azije. Preprosto in res okusno.

  • PP recepti 0012 Piscancji koscki z rizevimi rezanci

    Piščančji koščki z riževimi rezanci

    Piščanec je osnova azijske kuhinje. Zakaj ne bi bil tudi vaše? Namesto običajnih, izberite danes riževe rezance in jih pripravite s piščancem ter zelenjavo.

  • PP recepti 0013 Piscancji file v sladkokisli omaki

    Piščančji file v sladkokisli omaki

    Ko si zaželite nekaj sladkega, a hkrati tudi kislega, je piščančji file v sladkokisli omaki kot nalašč. Skrivnost je v ananasu in medu. Odkrijte jo.

  • PP recepti 0014 Pikantni zvitki na nabodalu

    Pikantni zvitki na nabodalu

    V worchesterski omaki mariniran piščančji file, ovit v tanke rezine pancete in naboden na nabodala, je prava specialiteta na pikniku ali v domači kuhinji.

  • PP recepti 0015 Piscancja lazanja s suhimi jurcki

    Piščančja lazanja s suhimi jurčki

    Značilno, sočno italijansko jed, ki jo lahko ponudite tudi kot predjed, lahko pripravite malce drugače. S prepraženim piščančjim mesom in jurčki. Poskusite.

  • PP recepti 0016 Puranje ruladice s suhimi slivam

    Puranje ruladice s suhimi slivami

    Že na pogled slastne ruladice iz svetlega puranjega fileja in temnih sliv, ne zahtevajo posebnega kuharskega znanja, rezultat pa vselej prepriča v nasprotno.

  • PP recepti 0017 Ruladice z oljkami in spinaco

    Ruladice z oljkami in špinačo

    Z oljkami, špinačo, panceto in izbranimi začimbami prekriti piščančji fileji, zviti v ruladice, dišijo po mediteranu. Lahko jih ponudite tudi kot hladen prigrizek.

  • PP recepti 0018 Piscancji filejcki v prsutovem ovoju

    Piščančji filejčki v pršutovem ovoju

    Zakaj ne bi danes piščančjih filejčkov ovili v kraški pršut in ponudili s kuhano zelenjavo? Presenetite domače ali goste s pravo specialiteto.

  • PP recepti 0019 Sesekljani puranji medaljoni v smetanovi omaki

    Sesekljani puranji medaljoni v smetanovi omaki

    Mleto puranje meso preprosto začinite, oblikujte v medaljone in popecite. Da bodo še bolj sočni, jih ponudite s smetanovo omako. In kosilo je pripravljeno.

  • PP recepti 0020 Zapecene palacinke s puranovim nadevom

    Zapečene palačinke s puranovim nadevom

    Ni nujno, da so palačinke vedno sladke. Nadvse okusne so tudi slane. Ste jih že poskusili z nadevom iz mletega puranjega mesa, zapečene v pečici?

  • PP recepti 0021 Duseni piscanec z oljkami

    Dušeni piščanec z oljkami

    Pašta malo drugače? Omamno dišeča paradižnikova omaka s kosi mehkega piščanca se čudovito poda k različnim testeninam.

  • PP recepti 0022 Piscancja stegna z buckami v sojini omaki z medom

    Piščančja stegna z bučkami v sojini omaki z medom

    Za pridih Azije na vaši mizi potrebujete piščančja stegna s kožo, marinirana s sojo in medom ter zapečena v pečici z bučkami. In sladko-slani užitek je pripravljen.

  • PP recepti 0023 Dusene piscancje krace z zelenjavo in jabolki

    Dušene piščančje krače z zelenjavo in jabolki

    Iščete idejo za nedeljsko družinsko kosilo? Piščančje krače obložite z zelenjavo in jih specite v pečici. Poleg lahko ponudite še domače štruklje.

  • PP praznicnirecepti 0000 01 PP Kokos v rdecem vinu

    Kokoš v rdečem vinu

    Preizkusite stari francoski recept za okusno mesno jed. In ne pozabite, da je meso potrebno marinirati v vinu že dan poprej.

  • PP praznicnirecepti 0001 02 Nadevan izkoscen Martinov piscanec

    Nadevan izkoščičen Martinov piščanec

    Prava jed za martinovo. S slastnim nadevom polnjen piščanec, poleg pa seveda ne smejo manjkati mlinci in rdeče zelje ter pečen kostanj.

  • PP praznicnirecepti 0002 03 Ocvrti piscanec malo drugace

    Ocvrti piščanec malo drugače

    Že veste, v čem je skrivnost popolnega ocvrtega piščanca? Mi ga najprej skuhamo v mleku, ohladimo, povaljamo v moki, jajcu in drobtinah, ter šele nato ocvremo.

  • PP praznicnirecepti 0003 04 Peceni piscancji zvitek

    Pečeni piščančji zvitek

    V zvitke zavite piščančje prsi, obložene z maso iz smetane in orehov ter pečene v pečici, ponudimo z ajdovo kašo z jurčki.

  • PP praznicnirecepti 0004 05 Bozicna purica s suhimi slivami in z jabolcnimi krhlji

    Božična purica s suhimi slivami in z jabolčnimi krhlji

    Za božič je odlična izbira sočna purica s prilogo iz suhega sadja. Res da vam bo priprava vzela nekaj več časa, a bo rezultat toliko bolj zavidljiv.

  • PP praznicnirecepti 0005 06 Terina iz piscancjih jetrc

    Terina iz piščančjih jetrc

    Terina je svoje ime dobila po lončeni posodi, v kateri jo pripravljamo. Ta vam dopušča, da ste pri nalaganju sestavin še posebej izvirni, da bo prerez čim lepši.

     

  • PP praznicnirecepti 0006 07 Ocvrte marinirane piscancje perutnicke

    Ocvrte marinirane piščančje perutničke

    Simpatične piščančje perutničke bodo šle posebej v slast najmlajšim. Vendar ne pozabite, v marinadi

    morajo počivati kar 12 ur.

     

  • PP praznicnirecepti 0007 08 Piscancje palcke s cesnovo omako

    Piščančje palčke s česnovo omako

    Iz primerno narezanih piščančjih filejev lahko pripravite okusne ocvrte piščančje palčke, ki jih bodo gostje z veseljem pomakali v česnovo omako.

  • PP praznicnirecepti 0008 09 Rolice iz piscancjih prsi s smetanovim hrenom

    Rolice iz piščančjih prsi s smetanovim hrenom

    Povsem preprost, a izredno okusen prigrizek lahko pripravite iz lahkih piščančjih prsi, nadevanih s smetano in hrenom. Ponudite z domačim kruhom.

  • PP praznicnirecepti 0009 10 Nadevana puranja pecenka

    Nadevana puranja pečenka

    Naj se pravo praznovanje začne s sočno nadevano puranjo pečenko. Ponudite jo zelenjavo in rižem ter nazdravite z žlahtno kapljico belega.

  • PP praznicnirecepti 0010 11 Hrustava Ptujska posebna in puranji sink z orescki

    Hrustava Ptujska posebna in puranji šink z oreščki

    Iz posebne salame in šinka lahko spečete prav poseben prigrizek z oreščki, ki ga obožujejo odrasli in otroci. Odrasli ga za bolj pikanten okus lahko posujejo s čilijem.

  • PP praznicnirecepti 0011 12 Suhe slive ovite v dimljene piscancje prsi

    Suhe slive, ovite v dimljene piščančje prsi

    Nabodalca so zaradi svoje praktičnosti vselej dobrodošel prigrizek, pri katerem lahko pustite domišljiji prosto pot. Poskusite dimljenimi piščančjimi prsi, edamcem in slivami.

  • PP praznicnirecepti 0012 13 Mesne kroglice na nabodalcih s sezamom

    Mesne kroglice na nabodalcih s sezamom

    Ocvrte puranje kroglice s sezamom so lahko odličen prigrizek, če vanje zabodete nabodalca in jih potrežete še tople, s poljubno omako.

  • PP praznicnirecepti 0013 14 Krekerji s piscancjo pasteto

    Krekerji s piščančjo pašteto

    Za majhno lakoto so kot nalašč majhni krekerji z umetelno nabrizgano pašteto, ki jo lahko povsem po svoje začinite in okrasite.

  • PP praznicnirecepti 0014 15 Krekerji z avokadovim namazom in klobaso Pol1

    Krekerji z avokadovim namazom in klobaso Poli

    Značilno sladek okus avokada se lepo ujame s čemažem in tankimi rezinami klobase Poli, zvitimi v rožice. Za popoln mali grižljaj.

  • PP praznicnirecepti 0015 16 Piscancje prsi v ovoju z dimljenim sirom in melono

    Piščančje prsi v ovoju z dimljenim sirom in melono

    Navdušite goste s preprostim prigrizkom, ki preseneti s svojo sončno notranjostjo iz dimljenega sira in melone ter zunanjostjo – leseno prijemalko za perilo.

  • PP recept Piscanec po domace

    Piščanec po domače

    Gurmansko sočna jesenska jed, ki bo pogrela vas in vaš dom ter se bo gotovo hitro udomačila na vašem jedilniku.

  • PP thumb velikonocni piscanec

    Velikonočni piščanec

    Kdo pravi, da si za ta praznik namesto svinjine ne moremo privoščiti kar celega piščanca? Dajte priložnost fantaziji okusov, ki se razvije, ko združimo sezonske sestavine s prazničnimi stalnicami.

  • Pomladanski piscanec ok

    Spomladanski pečen piščanec

    Za posebej okusno pomlad smo pripravili odličen velikonočni recept za pečenega piščanca, h kateremu se prileže kakšna spomladanska solata, recimo regrat, ki ga lahko popestrimo s cvetovi vijolic in trobentic.