Vsi recepti
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Piščančji Pilav z indijskimi oreščki
Jed iz piščanca in riža je še bolj perfektno okusna, če ji pridamo priokus po daljnem vzhodu. Piščančji Curry iz Perutnine Ptuj obožuje raznolikost.
-
Karijev piščanec v kokosovi omaki
Vaše brbončice bodo ponorele ob odličnem piščančjem izdelku, ki mu dodamo eksotičen priokus, slasten ananas in kokos.
-
Piščanec po primorsko
Za meso piščancev, vzrejenih po edinstvenem standardu premium piščančje reje, velja, da ga odlikujejo sočnost, kompaktnost in okusnost. Če dodamo še malo primorskih eksotičnih začimb, dobimo pravo specialiteto. Poskusite, ne bo vam žal!
-
Piščanec Natur Premium z zelišči v lastnem soku
Pripravite piščanca po receptu chefa Dejana Mastnaka. -
Piščančje krače na rižu
Vse v enem. Enolončnica je ponavadi jed, ki jo pojemo z žlico. Tokrat vam predlagamo nekaj drugega - v eni sami posodi, z le nekaj sestavinami in s komaj kaj dela boste pripravili krasno in sočno večerjo, katere glavna zvezda bodo sočne, okusne in hrustljave piščančje krače.
-
Tandoori piščanec
Piščančja bedra so najbolj sočen in okusen del piščanca, a marsikdaj jih spregledamo, saj se nam zdi njihova priprava predolga. A če boste izbrali piščančja bedra brez kosti in kože iz Perutnine Ptuj, boste od piščančjega bedra dobili samo najboljše. Poizkusite, ne bo vam žal!
-
Piščančji kebab
Vedno bolj priljubljena jed tudi v Sloveniji, ki jo hitro pripravimo. Z našim izdelkom boste zagotovili odlične začimbe in omamen okus, kateri dodate slastno doma pripravljeno omako.
-
Piščanec v gobovi omaki
Ko si zaželite gurmanskih užitkov s piščančjim mesom v aromatične gobovi omaki. Da bo okus popoln, dodajte krompirjeve svaljke.
-
Kvašeni mafini s klobaso Poli
Ker mafini niso le sladki, poskusite za spremembo slane, kvašene mafine s klobaso Poli in zelišči. Odlični so kot predjed, prigrizek ali večerja.
-
Solata Poli
Ko vam prija nekaj svežega, pa vseeno nasitnega, pripravite testenisko solato s Poli, sirom in zelenjavo, ki jo lahko ponudite tudi kot prilogo k mesu.
-
Solata s toplimi puranovimi rezanci
Če se vam zazdi, da solata potrebuje nekaj bolj konkretnega, ji dodajte še tople puranove rezance. Za značilno svežino poskrbi hladen jogurtov preliv.
-
Nadevana piščančja bedra v mrežici
Jed, ki bo navdušila vsakega gosta. Ker ni le okusna, ampak tudfi prijetna za oko. Presenetite domače in goste s pravo malo piščančjo mojstrovino.
-
Piščančje hrenovke s pikantno zelenjavo
Pisana jed iz hrenovk in zelenjave bo navdušila otroke in odrasle, le da pri naših najmlajših ne pozabite izpustiti feferona in popra.
-
Perutninsko-zelenjavna nabodala
Nabodala v vseh oblikah so obvezna na piknikih, saj jih obožujejo vse generacije. Popestrite jih s pisano zelenjavo in dvema vrstama mesa.
-
Aromatična piščančja rulada
Piščančja rulada s sirom in začimbami je popolna jed, ki se ji nihče ne bo mogel upreti. Za predjed ali glavni obrok. Odvisno od priloge.
-
Piščančji pica zavitek
Ko bi nekaj več kot le pico, ponudite piščančji pica zavitek. Ker je nadvse okusen, privlačen, diši po pici in je malce drugačen.
-
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Piščančjo obaro lahko pripravite na različne načine, osnova pa je okusno in sveže piščančje meso z najrazličnejšo zelenjavo.
-
Puranji zrezki v čebulni omaki
Puran na žaru, paniran, ali pa v omaki. Kakšnega imate najraje pri vas doma? Poskusite ga v čebulni omaki, h kateri se odlično poda krompirjeva priloga.
-
Pečen piščančji file na solatnem krožniku
Pisan solatni krožnik s koščki pečenega piščanca je sveža in okusna, hkrati pa lahka jed. Odvisno od tega, s čim jo boste začinili, seveda.
-
Dušeno kislo zelje s puranjo šunko
Dušeno kislo zelje se še posebej prileže v hladnih dneh. Če ga pripravite v voku, na sesekljanem česnu, in mu dodate koščke puranje šunke, bo okus brez dvoma zmagovit.
-
Piščančji trakovi z arašidi
Ste danes za kanček eksotike? Potem v voku združite piščanca in arašide v mamljivo, rahlo začinjeno jed s pridihom azije. Preprosto in res okusno.
-
Piščančji koščki z riževimi rezanci
Piščanec je osnova azijske kuhinje. Zakaj ne bi bil tudi vaše? Namesto običajnih, izberite danes riževe rezance in jih pripravite s piščancem ter zelenjavo.
-
Piščančji file v sladkokisli omaki
Ko si zaželite nekaj sladkega, a hkrati tudi kislega, je piščančji file v sladkokisli omaki kot nalašč. Skrivnost je v ananasu in medu. Odkrijte jo.
-
Pikantni zvitki na nabodalu
V worchesterski omaki mariniran piščančji file, ovit v tanke rezine pancete in naboden na nabodala, je prava specialiteta na pikniku ali v domači kuhinji.
-
Piščančja lazanja s suhimi jurčki
Značilno, sočno italijansko jed, ki jo lahko ponudite tudi kot predjed, lahko pripravite malce drugače. S prepraženim piščančjim mesom in jurčki. Poskusite.
-
Puranje ruladice s suhimi slivami
Že na pogled slastne ruladice iz svetlega puranjega fileja in temnih sliv, ne zahtevajo posebnega kuharskega znanja, rezultat pa vselej prepriča v nasprotno.
-
Ruladice z oljkami in špinačo
Z oljkami, špinačo, panceto in izbranimi začimbami prekriti piščančji fileji, zviti v ruladice, dišijo po mediteranu. Lahko jih ponudite tudi kot hladen prigrizek.
-
Piščančji filejčki v pršutovem ovoju
Zakaj ne bi danes piščančjih filejčkov ovili v kraški pršut in ponudili s kuhano zelenjavo? Presenetite domače ali goste s pravo specialiteto.
-
Sesekljani puranji medaljoni v smetanovi omaki
Mleto puranje meso preprosto začinite, oblikujte v medaljone in popecite. Da bodo še bolj sočni, jih ponudite s smetanovo omako. In kosilo je pripravljeno.
-
Zapečene palačinke s puranovim nadevom
Ni nujno, da so palačinke vedno sladke. Nadvse okusne so tudi slane. Ste jih že poskusili z nadevom iz mletega puranjega mesa, zapečene v pečici?
-
Dušeni piščanec z oljkami
Pašta malo drugače? Omamno dišeča paradižnikova omaka s kosi mehkega piščanca se čudovito poda k različnim testeninam.
-
Piščančja stegna z bučkami v sojini omaki z medom
Za pridih Azije na vaši mizi potrebujete piščančja stegna s kožo, marinirana s sojo in medom ter zapečena v pečici z bučkami. In sladko-slani užitek je pripravljen.
-
Dušene piščančje krače z zelenjavo in jabolki
Iščete idejo za nedeljsko družinsko kosilo? Piščančje krače obložite z zelenjavo in jih specite v pečici. Poleg lahko ponudite še domače štruklje.
-
Kokoš v rdečem vinu
Preizkusite stari francoski recept za okusno mesno jed. In ne pozabite, da je meso potrebno marinirati v vinu že dan poprej.
-
Nadevan izkoščičen Martinov piščanec
Prava jed za martinovo. S slastnim nadevom polnjen piščanec, poleg pa seveda ne smejo manjkati mlinci in rdeče zelje ter pečen kostanj.
-
Ocvrti piščanec malo drugače
Že veste, v čem je skrivnost popolnega ocvrtega piščanca? Mi ga najprej skuhamo v mleku, ohladimo, povaljamo v moki, jajcu in drobtinah, ter šele nato ocvremo.
-
Pečeni piščančji zvitek
V zvitke zavite piščančje prsi, obložene z maso iz smetane in orehov ter pečene v pečici, ponudimo z ajdovo kašo z jurčki.
-
Božična purica s suhimi slivami in z jabolčnimi krhlji
Za božič je odlična izbira sočna purica s prilogo iz suhega sadja. Res da vam bo priprava vzela nekaj več časa, a bo rezultat toliko bolj zavidljiv.
-
Terina iz piščančjih jetrc
Terina je svoje ime dobila po lončeni posodi, v kateri jo pripravljamo. Ta vam dopušča, da ste pri nalaganju sestavin še posebej izvirni, da bo prerez čim lepši.
-
Ocvrte marinirane piščančje perutničke
Simpatične piščančje perutničke bodo šle posebej v slast najmlajšim. Vendar ne pozabite, v marinadi
morajo počivati kar 12 ur. -
Piščančje palčke s česnovo omako
Iz primerno narezanih piščančjih filejev lahko pripravite okusne ocvrte piščančje palčke, ki jih bodo gostje z veseljem pomakali v česnovo omako.
-
Rolice iz piščančjih prsi s smetanovim hrenom
Povsem preprost, a izredno okusen prigrizek lahko pripravite iz lahkih piščančjih prsi, nadevanih s smetano in hrenom. Ponudite z domačim kruhom.
-
Nadevana puranja pečenka
Naj se pravo praznovanje začne s sočno nadevano puranjo pečenko. Ponudite jo zelenjavo in rižem ter nazdravite z žlahtno kapljico belega.
-
Hrustava Ptujska posebna in puranji šink z oreščki
Iz posebne salame in šinka lahko spečete prav poseben prigrizek z oreščki, ki ga obožujejo odrasli in otroci. Odrasli ga za bolj pikanten okus lahko posujejo s čilijem.
-
Suhe slive, ovite v dimljene piščančje prsi
Nabodalca so zaradi svoje praktičnosti vselej dobrodošel prigrizek, pri katerem lahko pustite domišljiji prosto pot. Poskusite dimljenimi piščančjimi prsi, edamcem in slivami.
-
Mesne kroglice na nabodalcih s sezamom
Ocvrte puranje kroglice s sezamom so lahko odličen prigrizek, če vanje zabodete nabodalca in jih potrežete še tople, s poljubno omako.
-
Krekerji s piščančjo pašteto
Za majhno lakoto so kot nalašč majhni krekerji z umetelno nabrizgano pašteto, ki jo lahko povsem po svoje začinite in okrasite.
-
Krekerji z avokadovim namazom in klobaso Poli
Značilno sladek okus avokada se lepo ujame s čemažem in tankimi rezinami klobase Poli, zvitimi v rožice. Za popoln mali grižljaj.
-
Piščančje prsi v ovoju z dimljenim sirom in melono
Navdušite goste s preprostim prigrizkom, ki preseneti s svojo sončno notranjostjo iz dimljenega sira in melone ter zunanjostjo – leseno prijemalko za perilo.
-
Piščanec po domače
Gurmansko sočna jesenska jed, ki bo pogrela vas in vaš dom ter se bo gotovo hitro udomačila na vašem jedilniku.
-
Velikonočni piščanec
Kdo pravi, da si za ta praznik namesto svinjine ne moremo privoščiti kar celega piščanca? Dajte priložnost fantaziji okusov, ki se razvije, ko združimo sezonske sestavine s prazničnimi stalnicami.
-
Spomladanski pečen piščanec
Za posebej okusno pomlad smo pripravili odličen velikonočni recept za pečenega piščanca, h kateremu se prileže kakšna spomladanska solata, recimo regrat, ki ga lahko popestrimo s cvetovi vijolic in trobentic.
-
Piščanec s hrenovo omako
Za praznike ne bomo jedli samo velikonočnega zajtrka, ampak bo treba skuhati tudi kakšno kosilo – v prazničnem duhu naj bo to piščanec, ki je tudi eden od velikonočnih simbolov in v praznično izobilje vnese nekaj lahkotnosti. Tokrat v odlični kombinaciji s hrenom, ki je v tem času zanesljivo pri roki.
-
-
Azijski wok
Odlična preprosta jed, ko si zaželite puranje meso pripraviti na vzhodnjaški način.
-
Omake za k perutnini z žara
Brez njih ne gre...
GRŠKA TZATZIKI, PARADIŽNIKOVA, FIŽOLOVA Z JOGURTOM, GORČIČNA, ČESNOVA, GORGONZOLNA in druge omake za piknik. Preverite odlične recepte, ki pašejo k prav vsem Piknik izdelkom brez e-ejev in aditivov iz Perutnine Ptuj. -
-
Party Poli čili dog
Za najboljše pekoče zabave s Poli! Vaši gostje si bodo želeli, da jih skoz vabite.
-
-
Poli roža
Ko s Poli prikličite nasmeh najdražji osebi v sitem trebuhu in se vam priprava jedi lahko obrestuje skozi cel dan.