PPR reja

Že več kot stoletje s spoštovanjem tradicije in narave ter v tesnem sodelovanju z več kot 240 rejci na podeželju, v naravnem okolju Slovenije, poteka reja perutnine. Prvi v Sloveniji smo pred leti uvedli certificiran način reje »piščancem prijazna reja«, kjer se naslanjamo na tradicijo reje, kot je potekala na kmečkih dvoriščih, a s skrbno nadzorovanimi koraki na poti od njive do vilice. Dodana vrednost mesa iz linije Natur Premium se odraža v strukturi mesa, hkrati pa verjamemo, da je način reje korak naprej v smeri sodobnih dognanj o dobrobiti živali in trajnostnega razvoja.

Med domačimi živalmi so v življenju starosvetne slovenske vasi imeli petelin, kokoš in piščanci nadvse pomembno mesto. Bili so prisotni v številnih  šegah, ki so uravnavale tok življenja, ki se dolga stoletja ni spreminjalo. Z več kot stoletnim spoštovanjem tradicije in sožitja z naravo, ki se prepletata v poslanstvu Perutnine Ptuj, slednja v sodelovanju s poznano zbirateljico slovenskega ljudskega izročila Dušico Kunaver na sodoben način širi bogastvo naše ljudske dediščine mlajšim generacijam (od pripovedk, pesmi, rekov in legend, do šeg letnega kroga in življenjskega kroga), da ne bi utonilo v pozabo. 

Preberi več

#Spoštujemo tradicijo in jo delimo v sodelovanju z Anjo Vogrič

Preberi več

#Spoštujemo tradicijo in jo delimo v sodelovanju z Anjo Oman Mamina Maza

Preberi več

V naslednjih tednih pripravljali vsebine o tipičnem vsakdanu naših rejcev, katerim Perutnina Ptuj nudi celovito podporo pri reji.

Za uvod si oglejte naš video.

Preberi več

Jajce je prastari simbol življenja, rodovitnosti in plodnosti. Iz jajca se razvije novo, mlado življenje, prav tako kot iz zemlje, v pomladnem času, klije nova, mlada rast.

Preberi več

"Potrebno je odpirati oči, razlagati razlike, odganjati brezbrižnost pri izbiri hrane"

Preberi več