Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.perutnina.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto (v nadaljevanju: uporabnik). Uporabniki z registracijo zaklenjenih aktivnosti spletnega mesta Poli.si so lahko fizične osebe, potrošniki, ki se registrirajo za uporabo aktivnosti spletnega mesta.

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. Varstvo osebnih podatkov

V podjetju Perutnina Ptuj d.d. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), našo politiko varstva zasebnosti in piškotkov in internimi akti našega podjetja.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnost in piškotkov, je Perutnina Ptuj, d.d., Potrčeva cesta 10, 2250 Ptuj.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju Perutnina Ptuj, d.d., je dosegljiva na e-naslovu: osebnipodatki@perutnina.eu.

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov podjetja Perutnina Ptuj, d.d. je družba Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. zbranih osebnih podatkov ne razkriva tretjim tretjim osebam z izjemo z zakonom pristojnim organom na njihovo pisno zahtevo in pri izvedbi nagradnih iger in ostalih marketinških aktivnosti z zunanjimi izvajalci. V teh primerih moramo vaše podatke posredovati tretjim osebam in vam dajemo zagotovilo, da bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili podatki posredovani. Zbrane osebne podatke bomo hranili zakonsko določen čas.

Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo v tretje države.

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek, elektronska pošta, država. Spletna platform MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679), poleg tega je pridobila certifikat skladnosti z zasebnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework. Splošni pogoji uporabe in Politika zasebnosti platform MailChimp so dostopni na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. za spletno mesto www.perutnina.si zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve in legitimnega interesa.

5.1. Obdelava na podlagi privolitve

Perutnina Ptuj, d.d. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja splošnih novic in akcijskih ponudb. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen Perutnina Ptuj, d.d. od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

5.2. Obdelava na podlagi legitimnega interesa

Perutnina Ptuj, d.d. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi legitimnega interesa. Posameznik lahko preko kontaktnega obrazca, ki je dostopen na povezavi http://www.perutnina.si/sl/narocite-katalog-izdelkov/ naroči katalog izdelkov, v ta namen pa mora podati naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov in telefonski kontakt.

Posameznik potrjuje, da je z oddajo podatkov preko tega obrazca seznanjen z namenom in pravili varovanja osebnih podatkov, omogočena pa mu je tudi povezava do Politike varstva zasebnosti in piškotkov.

Perutnina Ptuj, d.d. bo podatke iz tako oddanega naročila uporabila izključno za posredovanje kataloga.

6. Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi privolitve, se hranijo do preklica.

Osebni podatki uporabnika - posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo dokler obstaja namen. Na podlagi pisnega preklica uporabnika spletnega mesta Poli.si se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Perutnina Ptuj, d.d., Potrčeva cesta 10, 2250 Ptuj ali preko elektronske pošte XXX. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje Perutnina Ptuj, d.d. nemudoma izvedel vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
CookieConsent Perutnina Ptuj 1 leto Shranjuje soglasje za uporabo piškotkov uporabnika za trenutno domeno.
PHPSESSID Perutnina Ptuj seja Preserves user session state across page requests.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
ads/ga-audiences Google Analytics seja Aplikacija Google AdWords uporablja piškotek za ponovni stik z obiskovalci, ki lahko najverjetneje postanejo kupci na podlagi spletnega vedenja obiskovalca na spletnih straneh.
collect Google Analytics seja Piškotek se uporablja za pošiljanje podatkov aplikaciji Google Analytics o napravi obiskovalca in vedenju. Sledi obiskovalcem na napravah in po trženjskih poteh.
PREF YouTube 8 mesecev Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki jo aplikacija Google uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja video posnetke YouTube na različnih spletnih straneh.
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube 179 dni Piškotek poskuša oceniti pasovno širino (bandwidth) uporabnikov na spletnih straneh, ki so povezane z video posnetki aplikacije YouTube.
YSC YouTube seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID) za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, katere video posnetke aplikacije YouTube si je obiskovalec ogledal.
GPS YouTube seja Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location.

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov podjetja Perutnina Ptuj, d.d. bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.perutnina.si in velja od 25. maja 2018 dalje.