Novice

Razbijanje mitov o zimskem pikniku na Krvavcu z Juretom Koširjem, 6Pack Čukurjem, Alfijem Nipičem in Skupino Orlek. Ko že v dopoldanskem času zadiši po piščancu po ptujsko, se zagotovo obeta perfekten dan. Prav takšen je na Miklavževo potekal na Krvavcu. 

Preberi več

V Perutnini Ptuj sledimo smernicam uravnoteženega prehranjevanja, s posluhom za potrebe vseh generacij ustvarjamo izdelke, ki so kakovostni, zdravi, varni in okusni. Zato podpiramo osveščevalni projekt Ustavi se! s sporočilom: Ustavi se!...in okusi na polno.


Vabimo k sodelovanju in rednemu spremljanju aktualne vsebine.

Preberi več

V Perutnini Ptuj mešanice začimb in aditivov nastajajo v lastni mešalnici, s čimer se lahko pohvali redkokateri prehranski obrat v Evropi, v Sloveniji pa zgolj Perutnina Ptuj. Posebno pozornost namenjamo kakovosti in popolni sledljivosti sestavin.

Preberi več

Perutninsko meso ni le okusno in enostavno za pripravo različnih jedi, temveč je tudi naravni vir vitaminov, mineralov, beljakovin in zdravih maščob.

Preberi več

Prehrambena piramida na slikovit in zelo enostaven način prikazuje osnovne informacije o skupinah živil, za lažjo sestavo uravnoteženega jedilnika.

Preberi več

Celiakija je avtoimuno obolenje tankega črevesja (poškodba črevesja zaradi glutena) in je v zadnjem času ena pogostejših bolezni prebavnega trakta tako pri otrocih kot pri odraslih.

Preberi več

Pri nakupu perutninskega mesa morate biti posebej pozorni na poreklo mesa, datum uporabnosti in priporočeno temperaturo shranjevanja.

Preberi več

Surovo ali pripravljeno perutninsko meso in jedi lahko shranjujete v hladilniku ali zamrzovalniku, pri tem pa morate upoštevati nekaj pomembnih nasvetov.

Preberi več

Čeprav velja perutninsko meso za zelo nezahtevno in lahko za pripravo, ni čisto vseeno, kako ga pripravite, če želite da bo vaš obrok tudi varen.

Preberi več

Perutninsko meso lahko pripravite na najrazličnejše načine, lahko ga pečete, cvrete, dušite ali kuhate, pri tem pa bodite pozorni, da ne pretiravate s temperaturo.

Preberi več