PPR header mobile 0000 SI v2
PPR header tablet 0000 SI v2
PPR header desktop 0000 SI v2

Tradicija domače reje je naša prednost

Rodovitna štajerska polja so že od nekdaj povezana s tradicijo reje perutnine. Ta je vtkana v zgodovino Perutnine Ptuj, ki že več kot stoletje povezuje rejce široko po zelenem podeželju. Rejci Perutnine Ptuj so manjši od farm velikih evropskih proizvajalcev in si prizadevajo za kakovostno in odgovorno rejo, ki jo vse bolj cenimo doma in tudi v tujini. To dokazuje nov standard piščancem prijazne reje, ki se vrača k značilnostim tradicionalne domače reje perutnine.

PPR mobile 0003 naslovna
PPR tablet 0003 naslovna
PPR desktop 0003 naslovna

Spoznajte naše rejce

Da bi zagotovili najvišjo kakovost, skrbimo za vsak korak, od farme do končnega izdelka. A vrhunska kakovost se vselej začne pri izvoru, pri rejcih. Pod našim okriljem trenutno deluje že več kot 20 rejcev, zavezanih standardu piščancem prijazne reje, njihovo število pa raste. Pokukajte v njihov vsakdan in se prepričajte, da vaš izdelek ni prepotoval na tisoče kilometrov.

Sledite poreklu izdelkov

Prepričajte se, da vaš izdelek ni prepotoval na tisoče kilometrov. To lahko storite tudi s pomočjo aplikacije Izvor, ki vas v sekundi popelje na slovensko kmetijo.

Preverite poreklo
PPR mobile 0001 rejec2
PPR tablet 0001 rejec2
PPR desktop 0001 rejec2

»Naš dan se vrti okrog perutnine«

Stanko Jurkovič je v rejo perutnine vpet že od otroštva. Od prvih začetkov, ko je kot osnovnošolec pomagal očetu, je družinsko dopolnilno dejavnost pripeljal na najvišjo kakovostno raven. Kot drugi izmed kooperantov Perutnine Ptuj, ki se je odločil za rejo perutnine v okviru standarda piščancem prijazne reje, znanje predaja okoliškim rejcem, ki se odločajo za novo, živalim prijaznejšo rejo.

»Težko bi rekel, kdaj se moj delovni dan zaključi. Dosegljiv sem 24 ur na dan. Ko je veliko dela, pomaga cela družina. Tako končamo hitreje in si po tem seveda vzamemo tudi čas za oddih. Sicer pa pri svojem delu zelo uživam. Rad sem na zraku, rad sem aktiven in veseli me delo z živalmi. Čeprav je dela z novim standardom nekoliko več, sem zadovoljen, da se živali počutijo bolje,« meni Stanko Jurkovič.

PPR mobile 0000 rejec1
PPR tablet 0000 rejec1
PPR desktop 0000 rejec1

»Prednosti nove reje so očitne«

Anica in Ivan Kolar se z rejo perutnine ukvarjata že več kot 36 let. Večji del življenja sta posvetila kmetijstvu, saj sta se raje kot za redno službo odločila, da ostaneta doma, samostojna in predana delu z naravo in živalmi. S pridnimi rokami sta si zakonca Kolar ustvarila dom in vzgojila tri hčere, ki so že odrasle, kruh služijo v mestu, a se še vedno z nostalgijo spominjajo življenja na kmetiji.

»Razlike pri novem načinu reje so res velike. Piščanci so živahni, lepše priraščajo. Več gibanja se kaže v drugačni konstituciji, drugačni teksturi mesa, ki je takšno, kot smo ga poznali včasih, pri domačih kokoših, ki so se pasle po dvorišču,« pravi Anica Kolar. »Piščanci so tudi veliko bolj zdravi. Poglejte njihove noge, kako so zdrave, močne, kako igrive in poskočne so te živali. To kaže, da se dobro počutijo,« še doda Ivan Kolar.

PPR mobile 0002 rejec3
PPR tablet 0002 rejec3
PPR desktop 0002 rejec3

»Zagotavljamo višjo kakovost«

Na obronkih zelenega Pohorja se nahaja mešana kmetija, ki jo vodi Janko Šega z družino. Ob čredi molzne živine in hlevu, polnem perutnine, Šegovim dela zlepa ne zmanjka. Kljub natrpanemu delavniku, v katerem ni veliko časa za počitek, pa gospodar budno sledi trendom na področju reje perutnine. Uvedba novega načina reje, ki v ospredje postavlja dobrobit živali, se mu zdi prava usmeritev.

»Menim, da bodo taki hlevi v prihodnosti postali standard. Živalim je zagotovljeno sonce, svež zrak, gibanje, kakovosten nastilj, notranji elementi pa poskrbijo še za dodatno obogatitev njihovega življenjskega okolja. Ta višja kakovost se pozna celostno, tudi na končnih izdelkih, in mislim, da jo potrošniki že prepoznavajo. Prav zato smo se premium reji zavezali na dolgi rok,« obrazloži Janko Šega.

Rejo, ki je prijaznejša do živali, lahko podprete tudi vi – vsakič, ko izberete izdelke Natur Premium!

05 izdelki mobile
05 izdelki desktop

Sledite nam