Kakovost

INTERNET PP JUL 2017 agra

PP prejemnica največ medalj

Tudi letošnja bera v okviru 38. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov pod okriljem 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni vnovič potrjuje najvišjo kakovost mesa in izdelkov blagovnih znamk Perutnine Ptuj.

Poli daleč najboljša v svoji kategoriji

S posebnim priznanjem za barjene klobase, Veliko zlato medaljo, je bil nagrajen izdelek Poli light s 30% manj maščob, ker je dosegel najvišjo oceno v skupini barjenih klobas iz vseh vrst mesa, ki so narejene v tem tipu klobas. Če torej razumemo razlike v kakovosti hrane, ne bomo omahovali pri izbiri.

Iz malega zraste veliko

Med mesnimi izdelki sta bila z nazivom Šampion kakovosti, ki ga prejmejo izdelki, ki so na ocenjevanjih pod okriljem sejma AGRA trikrat zapored prejeli zlato medaljo, tudi dva, namenjena našim najmlajšim: Pepe piščančja hrenovka in Posebna klobasa vija vaja.

V tej kategoriji je Perutnina Ptuj prejela še 22 zlatih medalj in 18 srebrnih medalj. V kategoriji novi izdelki pa je zbrala največ točk po doseženih medaljah in prejela Posebno priznanje za inovatorstvo.

Šampioni kakovosti

so tudi kolekcija Natur Premium (meso iz piščancem prijazne reje), Fit nabodalca in Piščančji kebab. V tej kategoriji je PP prejela še deset zlatih in sedem srebrnih priznanj. Obenem pa je meso iz Perutnine Ptuj osvojilo največ točk po doseženih medaljah, za kar so si prislužili Posebno priznanje za tržno ponudbo svežega mesa.

Kupec je naš kralj

Veselimo se vsake nagrade, ki jo prejmemo iz strani strokovnih, neodvisnih ocenjevalcev. Neštetokrat preizkušamo izdelke preden jih damo na trg, zaupamo svojemu okusu in dolgoletnim izkušnjam. Najbolj pa smo veseli zadovoljstva naših kupcev, ki nas vsak dan nagrajujete s svojo pozornostjo, svojimi nakupi in pozitivnimi izkušnjami.Hvala vsem, ki zaupate domačim rokam in slovenskemu znanju.

Naravne lastnosti

Perutninsko meso ima toliko dobrih lastnosti, da pride prav pri vsaki pripravi obroka. Nižja vsebnost nenasičenih maščob, biološko visoko vredne beljakovine, vitamini skupine B in nujno potrebne maščobne kisline so osnovne značilnosti perutninskega mesa, ki so hkrati nujno potrebne za našo rast in razvoj.

Značilen okus izdelkov

Perutnina Ptuj se od ostalih evropskih proizvajalcev razlikuje predvsem po majhnosti farm, razpršenih po podeželju v naravnem okolju Slovenije, skrbno nadzorovani vzreji v zaprtih hlevih in osebnem odnosu ter skrbi rejcev z živalim prijazno rejo, kar se odraža v značilnem okusu končnih izdelkov. V vseh fazah proizvodnje in distribucije veljajo strogi varnostni predpisi in sledljivost le-teh skozi postavljen sistem kontrole kritičnih točk HACCP, ki zmanjšuje možnost neprimerne kakovosti končnega izdelka na praktično nič.

Značilen okus izdelkov

Sledljivo slovensko poreklo

Vsi proizvodni procesi se začnejo, odvijajo in končajo v Sloveniji. Postopek zagotavljanja sledljivosti nas popelje od končnega izdelka nazaj vse do uporabljenih surovin. Rejec, datum proizvodnje in ostali podatki iz proizvodnega procesa so ustrezno nadzorovani in dokumentirani v internih dokumentih Perutnine Ptuj. Naslov rejca, ki ga najdete na etiketah svežega pakiranega mesa Natur, je informacija za vse, ki vas zanima, v čigavem hlevu je bila naša perutnina vzrejena. Številka »LOT« je natisnjena številka na embalaži (ob oznaki L), ki označuje poreklo, kadar na njej ni navedenega rejca. Kjer na izdelku ni navedenega rejca, je sledljivost na embalaži označena z manjšo, natisnjeno številko, ki jo imenujemo »LOT«.

Poreklu naših izdelkov lahko sledite tudi s pomočjo spletne aplikacije.

Sledljivo slovensko poreklo

Krma

Krma, s katero hranimo našo perutnino, ne vsebuje hormonov, antibiotikov ali surovin živalskega izvora in nastaja pod budnim očesom strokovnjakov v mešalnicah Perutnine Ptuj. Sestavljena je pretežno iz koruze, soje, pšenice ter mineralov in vitaminov.

Nadzor na vsakem koraku

Perutnina Ptuj je eden izmed redkih prehrambnih sistemov, ki v okviru pridelave živil uporablja reprodukcijske verige, s katerimi je moč nadzirati vsak korak v procesu. Dnevno opravimo preko 500 laboratorijskih analiz. Stalen nadzor lastne veterinarske ambulante ter stalne državne veterinarske inšpekcije jamčijo za brezhibnost in varnost vseh naših izdelkov.

Sistem KVS (kakovost, varnost, sledljivost) je celovit sistem nadzora in implementacije različnih politik kakovosti in odnosa do okolja, ki smo ga udejanili v Skupini Perutnina Ptuj.

Sistem KVS je s celovito implementacijo v delovne procese Perutnine Ptuj na horizontalnih in tudi vertikalni ravni, zagotavlja potrošniku neomajno kakovost, varnost in sledljivost vseh živil blagovnih znamk Perutnine Ptuj v vsakem pogledu.

Izvleček politike kakovosti

Nadzor na vsakem koraku

Certifikati in standardi kakovosti

Visoki standardi kakovosti nam odpirajo vrata do zahtevnih kupcev v Evropi in širše, kjer smo v dolgoletnem poslovanju pridobili status zaželenega in zanesljivega dobavitelja, ki svoje izdelke trži v več kot 20 različnih državah sveta.