Kakovost

Kakovost mesa in izdelkov Perutnine Ptuj, ki ga imamo tako radi, ne nastane kar tako. Izvira iz tradicije domače vzreje ter skrbno nadzorovane proizvodnje v vsakem koraku proizvodnega procesa, kar zagotavljajo tudi številni certifikati kakovosti. Izdelki Perutnine Ptuj že dolga leta veljajo za izvrstna živila. Sodobnemu človeku s spremenjenim sodobnim načinom življenja omogočajo uživanje slastnih živil polnega okusa, prilagojenih času.

 

PP slika kakovost

Kakovost, okus in dober občutek

Perutnina Ptuj prva v Sloveniji uveljavlja nov standard, ki način reje približuje reji, kot je potekala na kmečkih dvoriščih. Nov standard upošteva sodobna dognanja o dobrobiti živali in daleč presega zakonske predpise. Piščanci, rejeni v izboljšanih življenjskih pogojih premium piščančje reje, lahko nemoteno razvijejo svoje naravno vedenje in so zato tudi bolj zdravi.

Več o Premium piščančji reji

Naravne lastnosti

Perutninsko meso ima toliko dobrih lastnosti, da pride prav pri vsaki pripravi obroka. Nižja vsebnost nenasičenih maščob, biološko visoko vredne beljakovine, vitamini skupine B in nujno potrebne maščobne kisline so osnovne značilnosti perutninskega mesa, ki so hkrati nujno potrebne za našo rast in razvoj.

Značilen okus izdelkov

Perutnina Ptuj se od ostalih evropskih proizvajalcev razlikuje predvsem po majhnosti farm, razpršenih po podeželju v naravnem okolju Slovenije, skrbno nadzorovani vzreji v zaprtih hlevih in osebnem odnosu ter skrbi rejcev z živalim prijazno rejo, kar se odraža v značilnem okusu končnih izdelkov. V vseh fazah proizvodnje in distribucije veljajo strogi varnostni predpisi in sledljivost le-teh skozi postavljen sistem kontrole kritičnih točk HACCP, ki zmanjšuje možnost neprimerne kakovosti končnega izdelka na praktično nič.

Značilen okus izdelkov

Sledljivo slovensko poreklo

Vsi proizvodni procesi se začnejo, odvijajo in končajo v Sloveniji. Postopek zagotavljanja sledljivosti nas popelje od končnega izdelka nazaj vse do uporabljenih surovin. Rejec, datum proizvodnje in ostali podatki iz proizvodnega procesa so ustrezno nadzorovani in dokumentirani v internih dokumentih Perutnine Ptuj. Naslov rejca, ki ga najdete na etiketah svežega pakiranega mesa Natur, je informacija za vse, ki vas zanima, v čigavem hlevu je bila naša perutnina vzrejena. Številka »LOT« je natisnjena številka na embalaži (ob oznaki L), ki označuje poreklo, kadar na njej ni navedenega rejca. Kjer na izdelku ni navedenega rejca, je sledljivost na embalaži označena z manjšo, natisnjeno številko, ki jo imenujemo »LOT«.

Poreklu naših izdelkov lahko sledite tudi s pomočjo spletne aplikacije.

Sledljivo slovensko poreklo

Krma

Krma, s katero hranimo našo perutnino, ne vsebuje hormonov, antibiotikov ali surovin živalskega izvora in nastaja pod budnim očesom strokovnjakov v mešalnicah Perutnine Ptuj. Sestavljena je pretežno iz koruze, soje, pšenice ter mineralov in vitaminov.

Nadzor na vsakem koraku

Perutnina Ptuj je eden izmed redkih prehrambnih sistemov, ki v okviru pridelave živil uporablja reprodukcijske verige, s katerimi je moč nadzirati vsak korak v procesu. Dnevno opravimo preko 500 laboratorijskih analiz. Stalen nadzor lastne veterinarske ambulante ter stalne državne veterinarske inšpekcije jamčijo za brezhibnost in varnost vseh naših izdelkov.

Sistem KVS (kakovost, varnost, sledljivost) je celovit sistem nadzora in implementacije različnih politik kakovosti in odnosa do okolja, ki smo ga udejanili v Skupini Perutnina Ptuj.

Sistem KVS je s celovito implementacijo v delovne procese Perutnine Ptuj na horizontalnih in tudi vertikalni ravni, zagotavlja potrošniku neomajno kakovost, varnost in sledljivost vseh živil blagovnih znamk Perutnine Ptuj v vsakem pogledu.

Izvleček politike kakovosti

Nadzor na vsakem koraku

Certifikati in standardi kakovosti

Visoki standardi kakovosti nam odpirajo vrata do zahtevnih kupcev v Evropi in širše, kjer smo v dolgoletnem poslovanju pridobili status zaželenega in zanesljivega dobavitelja, ki svoje izdelke trži v več kot 20 različnih državah sveta.