Štajerski piščanec z mlinci
Sočen in okusen piščanec se nežno prepleta z mlinci, ki so bogati z okusom in pristno teksturo. Rezultat je harmonična kombinacija okusov, ki vas bo prevzela.
Štajerski piščanec z mlinci
Sočen in okusen piščanec se nežno prepleta z mlinci, ki so bogati z okusom in pristno teksturo. Rezultat je harmonična kombinacija okusov, ki vas bo prevzela.
Postopek priprave
Piščancu odstranimo kartonasto embalažo in prvo folijo. Postavimo ga v pekač in folijo nekajkrat preluknjamo z vilicami. Pečemo eno uro na 200 °C.
V posodi raztopimo maslo, mu dodamo sladkor, jabolko in čebulo ter popražimo. Dodamo še rdeče zelje, česen, sok pomaranče in pomarančo, muškatni orešček in prilijemo belo vino. V čajno vrečko damo brinove jagode in klinčke, da se ne porazgubijo v zelju. Solimo in pokrito dušimo še 30 minut.
Piščanca po eni uri pečenja obrnemo in pečemo še 20 minut. Ko je pečen, odstranimo folijo.
V rdeče zelje vmešamo kostanj in vse skupaj predevamo v skledo. Odstranimo vrečko z začimbami.
Piščanca in zelje postrežemo z mlinci. Dober tek!
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.