Piščanec v krompirjevem čipsu

Vsi obožujemo ocvrtega piščanca, vendar ga nočemo ocvreti, kajne? Čeprav iz pečice, je tale piščanec v čipsu zunaj hrustljav, meso pa zelo mehko.

Piščanec v krompirjevem čipsu

Vsi obožujemo ocvrtega piščanca, vendar ga nočemo ocvreti, kajne? Čeprav iz pečice, je tale piščanec v čipsu zunaj hrustljav, meso pa zelo mehko.

Postopek priprave

1. Piščančji file narežemo na manjše kose in posolimo.

2. Pečico segrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo mrežo.

3. V skledi kuhinjskega robota sesekljajte čips v grobe drobtine. Drobtine prenesite v veliko, plitvo skledo.

4. V drugi skledi zmešamo moko s poprom. V tretji skledi stepemo jajca.

5. Vsak kos piščanca pomočite v mešanico moke, nato v jajčno mešanico in na koncu v drobtine. Prenesite obložene kose piščanca na naoljeno rešetko na pripravljen pekač. Piščanca poškropite z oljem.

6. Piščanca pečemo, dokler ni skorja zlato rjava in meso pečeno, 12 do 15 minut, odvisno od debeline mesa.

7. Takoj postrežemo s pečeno ali kuhano koruzo, krompirjem in solatami.

 

Recept: Darko Debić @samo_jedan_griz

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed