Piščanec po provansalsko
Ta jed je popolna kombinacija okusov, ki se bo stopila v vaših ustih.
Piščanec po provansalsko
Ta jed je popolna kombinacija okusov, ki se bo stopila v vaših ustih.
Postopek priprave
1. V globlji ponvi segrejte maslo in olivno olje, dodajte zabatke, ki ste jih dobro posolili in popoprali, nato jih na močnem ognju pražite 5-6 minut na vsaki strani, nato pa jih odložite na krožnik.
2. Zmanjšajte ogenj na srednje, dodajte šalotko, ki ste jo po dolžini prerezali na pol ali na četrtine, če je že tam, in jo pražite 6-7 minut. Dodamo na drobno sesekljan česen in pražimo še minuto, nato pa prilijemo vino, ki bo lepo odgladilo ponev. Kuhajte 3-4 minute, nato dodajte drobno narezan paradižnik, premešajte in kuhajte še 3-4 minute.
3. Nato dodamo olive, datlje in mini paradižnik, vse prerezano na pol, dodamo ½ žličke soli in ½ žličke popra ter vejice timijana in rožmarina, premešamo in kuhamo 5 minut, nato vrnemo piščanca v ponev.
4. Pokrijte, zmanjšajte na najnižji ogenj in kuhajte približno 30 minut. Postrezite s kuskusom, polento, pire krompirjem ali rezinami kuhanega krompirja.
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.